Google Lens låter nu användare söka med video och röst

  • Google har förbättrat sina sökfunktioner genom att integrera AI, vilket avsevärt har ökat användarnöjdheten och upptäckten i sökresultaten.

  • Google Lens-funktionen gör det nu möjligt för användare att utföra sökningar med hjälp av videor och röstinmatning, vilket gör förfrågningar mer intuitiva och tillgängliga.

Google har nyligen presenterat en uppdatering av sin populära sökfunktion Google Lens. Från och med nu kan användare söka efter information genom att ta videoklipp istället för endast stillbilder. Denna innovativa funktion öppnar upp helt nya möjligheter för visuell sökning och interaktion med vår omgivning.

Googles Gemini-modell, som är specialanpassad för sökning, ligger till grund för denna avancerade funktion. Den kombinerar avancerad bildigenkänning med naturlig språkbehandling för att ge användarna precisa och relevanta svar.

Hur fungerar videosökningen?

För att använda den nya videosökningsfunktionen behöver du bara följ dessa steg:

  1. Öppna Google-appen på din smartphone eller surfplatta.

  2. Aktivera Google Lens genom att trycka på kameraknappen eller sökikonen.

  3. Håll ned avtryckaren för att spela in ett videoklipp.

  4. Ställ din fråga högt medan du spelar in.

  5. Låt Googles AI-system analysera videon och din fråga.

Google Lens kommer sedan att generera en AI-sammanfattning baserad på det du sett och frågat om. Sammanfattningen kommer tillsammans med relevanta länkar från webben där du kan läsa mer, Vill du veta mer om en historisk byggnad du besöker? Spela in den och ställ dina frågor.

Tillgänglighet och begränsningar

För närvarande är videosökningsfunktionen tillgänglig globalt för användare som deltar i "AI Overviews and more" experimentet i Google-appen för både Android och iOS. Funktionen stöder för närvarande endast engelska frågor.