Cloudflare lanserar en gratis tjänst för att detektera och blockera AI-botar

Cloudflares nya verktyg hjälper webbplatser och innehållsskapare att återfå kontrollen från AI-botar.

  • 🛡️ Cloudflare erbjuder gratis AI-botdetektering Cloudflare lanserar en ny funktion för att detektera och blockera AI-drivna bots utan kostnad. Detta är utformat för att skydda webbplatser från oönskad trafik och potentiella hot.

  • 🚀 Fördelar med AI-botblockering Att använda AI-botdetektering kan avsevärt förbättra webbplatsens säkerhet och prestanda genom att minska bot-aktivitet, vilket leder till mindre serverbelastning och snabbare laddningstider för äkta användare.

Cloudflare har nyligen introducerat en gratis tjänst för att detektera och blockera AI-botar, vilket syftar till att hjälpa innehållsskapare att skydda sina webbplatser från oönskad dataskrapning. Denna nya funktion är särskilt relevant i en tid då många kreatörer uttrycker oro över hur AI-företag använder deras data utan tillstånd för att träna sina modeller.

Bakgrund: Utmaningen med AI-botscraping

Den snabba utvecklingen av artificiell intelligens har lett till en ökning av AI-bots som systematiskt skrapar webbinnehåll för att träna AI-modeller och driva AI-drivna applikationer. Detta har skapat oro bland webbägare och innehållsskapare, då många av dessa bots agerar utan tillstånd och potentiellt bryter mot upphovsrätter och dataskyddslagar.

Cloudflares lösning: AI Audit och Bot Management

Cloudflare har svarat på denna utmaning genom att lansera två nya verktyg:

  1. AI Audit: Detta verktyg ger webbägare insikt i hur deras innehåll används av AI-modeller. Det tillhandahåller analyser om hur ofta och varför AI-modeller besöker webbplatsen.

  1. Bot Management: Denna funktion låter kunderna övervaka och selektivt blockera AI-bots som skrapar data från deras webbplatser.

Motivation bakom Cloudflares initiativ

Enligt Matthew Prince, Cloudflares VD och medgrundare, är syftet med dessa verktyg att skapa en mer transparent och rättvis relation mellan webbplatser och AI-modellanvändare. Prince betonade att den nuvarande situationen, där AI-företag systematiskt skrapar innehåll utan tillstånd eller kompensation, inte är hållbar i längden.


https://blog.cloudflare.com/cloudflare-ai-audit-control-ai-content-crawlers